Een bak boordevol informatie over de beste producten

Nieuws van Navetto

Home » Nieuws » Fronius nieuws

Nieuws Fronius nieuws

Recente posts

Blog Afbeelding

Beste Fronius Partner!

Wij vragen u graag om uw steun in de verspreiding van belangrijke informatie aan installateurs en plantenbeheerders.

In de bijgevoegde brief informeren wij over de State Code 107 die de Fronius Symo-omvormers beïnvloedt, geproduceerd van mei 2017 tot 18 augustus 2017 (van serienummer 28173818 tot 28346124), die via een eenvoudige update opgelost kunnen worden.
Om alle installateurs en exploitanten van deze update te informeren over deze update, vragen wij u de bijgevoegde informatiebrief (zie hieronder) te sturen naar alle klanten die een omvormer hebben gekocht binnen bovengenoemde serienummers. Als u nog steeds inverters binnen de vermelde serienummers op voorraad heeft, vragen wij u uw installateur te informeren om de omvormer bij te werken zodra hij deze in werking stelt.   Deze update is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de omvormer goed functioneert. Daarom dienen uw klanten zo snel mogelijk op de hoogte te worden gesteld.

Bedankt voor je ondersteuning!

Beste wensen,   het Fronius Team

Gedeelte van de informatiebrief:

We hebben vernomen dat sommige omvormers van de serie Fronius Symo 10.0-3-M, 12.5-3-M, 15.0-3-M, 17.5-3-M en 20.0-3-M, geproduceerd van mei 2017 tot en met 18 augustus 2017 (serienummer 28173818 tot 28346124), uitgeschakeld kunnen worden. (Dit geeft geen schade aan de omvormer zelf). Op het scherm verschijnt dan de melding: State Code 107.

Er zijn verschillende manieren om een update te doen en het probleem te verhelpen:

Oplossing 1
Als de PV-installatie al in Fronius Solar.web (www.solarweb.com) is geregistreerd, kan de update eenvoudig worden uitgevoerd. In het menu item “Instellingen – Omvormer” kan de omvormer bijgewerkt worden met slechts een klik op de Update knop die naast het versienummer staat.

Oplossing 2
Als de PV-installatie al online is, maar niet geregistreerd is in Fronius Solar.web, dan kan een externe update zonder probleem gebruikt worden. Het is heel makkelijk om de PV-installatie in Fronius Solar.web te registreren, zolang er een Datamanager geïnstalleerd en de Datalogger ID bekend is. De nodige maatregelen om uw omvormer te registreren vindt u in de gebruiksaanwijzing Fronius Datamanager 2.0 [42,0426,0191, EA] in het gedeelte “Fronius installeren Datamanager 2.0 – Overzicht “. De handleiding kan worden gedownload van onze officiële website: https://www.fronius.com/en/downloads

Oplossing 3
Als alternatief voor de externe update in Fronius Solar.web is het ook mogelijk om de update via USB te doen. De firmware update bestand 1  – ook verkrijgbaar op www.fronius.com – vindt u op de productsite van de Fronius Symo2 in de sectie “Downloads”.