Een bak boordevol informatie over de beste producten

Nieuws van Navetto

Home » Nieuws » ISDE subsidie 2017

Nieuws ISDE subsidie 2017

Recente posts

Blog Afbeelding

Maak er gebruik van

ISDE Subsidie

Per 1 januari 2016 is de ISDE subsidie ingesteld en ook in 2017 blijft deze regeling actief. Dit is een subsidie die jouw klant kan aanvragen bij aanschaf van o.a. een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler. Deze subsidie bedraagt 350 miljoen euro en wordt verspreid over de komende 5 jaren. Dit betekent een budget van 70 miljoen euro per jaar.

Nieuwe markt voor installateur

Tot op heden is nog maar 15% van het ISDE budget 2017 gebruikt. Dit is een nieuwe markt voor jou als (klimaat)installateur. Gemiddeld wordt een maatregel over duurzame energie voor ongeveer 25% gesubsidieerd via de ISDE. Dit houdt in dat er voor de komende jaren nog een markt is van 1,35 miljard euro aan omzet. Daar wilt je natuurlijk gebruik van maken.

Benoem de subsidie aan de klant

Voor uitbreiding van de duurzaamheid van een huis is deze regeling de moeite van het noemen waard. Heeft jouw klant eerder zonnepanelen laten plaatsen, dan zou een mooie volgende stap de aanschaf van een zonneboiler kunnen zijn. Navetto heeft inmiddels diverse producten in haar assortiment die in aanmerking komen voor deze ISDE subsidie. Naast de zonneboilersystemen van HRsolar zijn ook de warmtepompen en warmtepompboilers van Atlantic verkrijgbaar bij Navetto. Meer lezen over de warmtepompboiler? 

Door producten te combineren is er een mogelijkheid om subsidies te gaan stapelen. Wanneer de warmtepompboiler van Atlantic wordt gecombineerd met een collectorset van HRsolar kan er voor beide producten subsidie worden aangevraagd. In de onderstaande tabel vindt u de subsidiebedragen* ten aanzien van de hybride oplossingen.

* Subsidiebedragen onder voorbehoud