Een bak boordevol informatie over de beste producten

Nieuws van Navetto

Home » Nieuws » Navetto tekent distributiecontract met APsystems

Nieuws Navetto tekent distributiecontract met APsystems

Recente posts

Blog Afbeelding

Nederland micro omvormer land

Navetto tekent distributiecontract met APsystems

Op 20 maart heeft Navetto op de Solar Solutions in Vijfhuizen een distributiecontract getekend met de tweede grootste fabrikant van micro omvormers van de wereld, APsystems. Hiermee kunnen we voldoen aan de groeiende vraag naar micro omvormers in de Benelux. APsystems levert micro omvormers waar 2 of 4 panelen op kunnen worden aangesloten. Installeren wordt hiermee nog eenvoudiger. Elke micro omvormer heeft net zo veel mpp trackers als aansluitingen, dus optimalisatie en monitoring zijn op paneelniveau. Micro omvormers zijn vaak te duur voor grotere projecten met 200 panelen of meer. Door het slimme kabelsysteem van APsystems zijn we in staat om ook prijstechnisch een betere oplossing te bieden voor projecten vanaf 200 panelen. Daarnaast biedt de monitoring betere oplossingen voor beheer van een installatie. We verwachten dan ook snel het eerste project te kunnen leveren.

Nederland micro omvormer land

In geen enkel land in Europa is de penetratie van micro omvormers zo groot als in Nederland. Volgens Navetto, de eerste en de grootste distributeur van de Benelux van Enphase micro omvormers, groeit de markt voor micro omvormers sneller dan de groei van de PV markt in het algemeen. Onze cijfers laten een groei zien van bijna 70% als het gaat om micro omvormers. Dan kan het niet anders zijn dat er steeds vaker micro omvormers worden geadviseerd door installateurs. Eigenlijk is het een logisch verhaal omdat micro omvormers langdurige zekerheid bieden en een geoptimaliseerd rendement, net als systemen met optimisers. Een ander voordeel is dat er geen omvormer meer in huis hoeft te worden geplaatst wat het comfort verhoogd voor de bewoners. Je bespaart ruimte en je hebt geen brommend toestel in huis. We zien ook een toename van gebruik van micro omvormers bij nieuwbouw en renovatie projecten van woningcorporaties. Voor deze partijen is veiligheid een absolute no-brainer, dit gaat voor alles. Met micro omvormers wordt de gevaarlijke gelijkstroom direct vanaf de micro omvormer, die bij het paneel wordt geplaatst, omgezet in wisselstroom. Er is dus geen gelijkstroom op het dak of in de woning.

Gedifferentieerd aanbod

Door de toenemende vraag ziet Navetto mogelijkheden voor een gedifferentieerd aanbod. Met Enphase hebben we een sterke troef in handen met een premium product dat bij iedereen wel bekend is. Niet iedereen kan voor premium kiezen en we zien daarom mogelijkheden om met een tweede merk op de markt te komen.

Partner voor de professionele PV installateur

Navetto is de partner voor de professionele PV installateur. Als groothandel moet je inspelen op de markt en zorgen dat er concrete oplossingen zijn waar de installateur mee aan de slag kan. Hier werken we dagelijks aan met 16 enthousiaste collega’s.