Een bak boordevol informatie over de beste producten

Nieuws van Navetto

Home » Nieuws » Voorbereiding van een pv-klus

Nieuws Voorbereiding van een pv-klus

Recente posts

Blog Afbeelding

Neem deze tips mee

Uw klant wil een een pv-systeem op het dak en benadert u voor advies. U geeft de opties en mogelijkheden door die aansluiten op de wens van de klant en samen maken jullie een keuze. Na bestelling en levering begint voor u de klus op het dak. Waar houdt u rekening mee?

Voorbereiding bij bestelling

Het beste pv-systeem voor de klant hangt af van een aantal zaken. Wij denken hier graag in mee, want we weten hoe bepalend sommige details zijn bij het maken van de juiste keuze. Denk daarbij aan helling, afmetingen en ondergrond van het dak, maar ook bijvoorbeeld aan een optimale verdeling van de panelen en de wens van de klant zelf. Iemand die thuis 3500 kwh verbruikt heeft immers weinig aan een set die per jaar 7000 kwh zal gaan produceren. Daarnaast moet het aan te sluiten vermogen ook op de ter plaatse beschikbare netaansluiting passen.

Voorbereiding bij plaatsing

Tijdens het werk wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Tenslotte is een goede voorbereiding het halve werk. Deze handelingen helpen u om het plaatsen van zonnepanelen te vergemakkelijken:
~ Check voor u gaat leggen of u de juiste spullen hebt ontvangen.
~ Neem voor de zekerheid extra materialen mee, zoals haken en klemmen.
~ Bekijk de handleiding voordat u gaat plaatsen en houdt het binnen handbereik.
~ Indien nodig, maak het dak goed schoon met bijvoorbeeld een bezem.
~ Let goed op de stringverdeling bij het aansluiten.

Veiligheid

Het leggen van zonnepanelen op het dak is secuur werk, want werken op grote hoogte brengen risico’s met zich mee. Wat kunt u doen om de risico’s te reduceren?
~ Wij adviseren u om een steiger te bouwen.
~ Vergrendel uzelf.
~ Gebruik valbeveiliging, zoals bijvoorbeeld speciale kleding (denk aan een harnas en helm), en gebruik een lifeline of iets dergelijks.
~ Sluit de juiste verzekeringen af.

Onderhoud

Om de levensduur van de panelen te verlengen, en de energieopbrengst zo optimaal mogelijk te houden is het wenselijk om een keer per jaar de panelen schoon te maken. Deze service kunt u aan uw klant aanbieden, maar er zijn ook bedrijven die deze service leveren. De klant hiervan op de hoogte stellen is een extra service.

Extra omzet

Uw klant heeft geïnvesteerd in zonnepanelen. De interesse in energiebesparing is dus aanwezig. Er zijn veel meer producten die daaraan gekoppeld kunnen worden; denk bijvoorbeeld aan zonneboilers of warmtepompboilers. Dit kunt u na plaatsing aankaarten óf u kunt na verloop van tijd de klant opnieuw benaderen en een nieuw aankoopmoment creëren. Tip: vraag natuurlijk eerst naar de tevredenheid van de geplaatste panelen, voordat u overgaat op ander producten.